ViBri - Dog Tailor OnLine ViBri logo Klicka här för kontaktuppgifter till ViBri

läs om

 

Till butikenTill butiken  »© ViBri SUnda Hund & katt
Om Firman
 

ViBri Sunda Hund & Katt startades 1997, av mig Viveka Brinck, till minnet av den Grand Danois som jag växte upp med och som fick en nackskada av stryphalsband och koppelryck, enligt den tidens träningsmetoder!

Jag, Viveka Brinck, är textillärare och arbetade 25 år i skolan. Jag har alltid haft textilt hantverk som ett stort intresse. Som textillärare kan jag en hel del om textila material och sömnad och har ett vant öga för färg och form. 
Under 80-90 talet var jag med i konsthantverksgruppen Nävagjort här i Umeå.

Mitt andra stora livsintresse är hundar och på senare tid också katter. Jag har växt upp med hund (Grand Danois) och sedan haft Cocker Spaniel och 3 Golden Retriever och nu senast två spanska adoptivhundar. Inte så många hundar kan tyckas men jag har alltid följt mina hundar från valp till gammal. Jag har varit SBK instruktör, räddningshundsförare. Tävlat i lydnad, sök och viltspår, jag har även haft förmånen att få föda upp en valpkull. Jag är utbildad hundfriskvårdare genom Hundutbildningsgruppen och jobbar aktivt inom djurskyddsrörelsen.

Jag arbetar heltid i min firma och gör allt som tillverkas av ViBri.
Det är ofta en tuff kamp för att inte få för lång leveranstid och för att få lönsamhet som drägligt går att leva av.

ViBri sponsrar: Animal Protection Network animalprotection.se
The World Society for the Protection of Animals WSPA.se

People for the Ethical Treatment of Animals uk peta.org.uk
Greenpeace 
greenpeace.se
Djurens Rätt 
Är medlem iDjurskyddsföreningen Djurskyddet.se
Så när du handlar hos ViBri går en del av det du betalar till hjälp för de mest utsatta i vår värld -djuren.

”Om någon vill rädda jorden, så räcker det med att bara sluta äta kött. Det är det allra viktigaste och bästa man kan göra. Det är förbluffande när man tänker på det. Vegetarianism löser många problem på en gång; ekologin, världssvälten och grymheten.” 
— Paul McCartney (1942-…)
 

 
 
 
 
Vi bor och arbetar i ett gammalt hus 2 mil utanför Umeå i en liten by vid havet. De stora viddernas skogar (nja inte riktigt längre sedan Bottniabanan!!)har vi bakom husknuten och vi har en riktig vinter med mycket snö varje år. På sommaren tycker alla utom katterna att det är underbart att bada i havet.

ViBri designar utvecklar och specialsyr tillbehör till hundar som är bra för hunden och som är bra för dig. Kvalitén på materialet och på tillverkningen är mycket hög. Det faller sig naturligt att tillverka de tillbehör jag själv har saknat på marknaden, med det där lilla extra. Jag ger också Dig möjligheten att själv designa produkterna genom färgval och val av text för att du ska få en så personlig produkt som möjligt. Personlig för att du och din hund är unika varelser och inte några dussinvarelser.
 

 

 
 
Nu finns två hundar hos oss. De är två spanska övergivna hundar. Det är Amigo Mio som mycket liknar en stor Pointer ev. med Dalmatiner och lille Don Dino som liknar en Papillon. Amigo blev "dumpad" i bergen vid spanska solkusten och hittades mycket mager ca 6 månader gammal. Han hade tur för myndigheterna gör med jämna mellanrum utrensningar och skjuter de övergivna hundar som finns där. Lille Don Dino har varit i ett spanskt hem och räddades av en snäll granne när han skulle bli "dumpad". Han var då bara ca 4 månader gammal. Bägge fick sitt hem hos Julie Rescue i väntan på ett "riktigt" hem. De är/var de mest underbara hundar man kan tänka sig!! Tyvärr är Amigo nu änglahund- och kanske just därför med mig alltid...
ViBri var den som startade med namn broderade breda halsband för 17 år sedan, nu hittar du kopior men det är vi som har originalen!!!!!!
 
Kontakta oss?
Don Dino på "promenad" när det är riktigt kallt ute!! När han blivit varm springer han igen! Detta när det är 15-20 grader kallt ute.
ViBri DogTailor OnLine
Emilsväg 7
905 82 UMEÅ

tel:090/81543
mob: 073/1806021
email: info@vibri.com

Innehar F-skattsedel
Moms reg nr: Se 490506440001